4 kg hrušek
| 40 dkg jeřabin
| 4 lžíce citronové šťávy
| 8 lžic cukru
| podle potřeby voda
Postup přípravy receptu Hrušky s jeřabinami:
Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Zakapáváme citrónovou šťávou, aby nečernaly. Jeřabiny otrháme od stopek a propláchneme ve vlažné vodě. Do pečlivě vymytých zavařovacích sklenic skládáme poloviny hrušek řeznou plochou dolů a prosypeme je jeřabinami. Ovoce smáčkneme a do každé litrové sklenice přisypeme 1 vrchovatou lžící cukru a nakonec nalijeme horkou převařenou vodu až 1 cm pod okraj ( třeba přímo z varné konvice). Uzavřeme víčkem a ihned sterilizujeme ve vodní lázni asi 15 minut při teplotě 85°C.
Fotky receptu Hrušky s jeřabinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!