Vložil: | Sedamiska |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Humr s máslovou omáčkou:
4 humři (zhruba po 450g)
| 2 lžíce másla
| máslová omáčka:
| 25 g nakrájené šalotky
| 1 lžíce bálého vinného octa
| 1 lžíce suchého bílého vína
| 50 ml vody
| 150 g vychlazeného másla, nakrájeného na kostičky
| 2 lžičky nakrájeného estragonu
| 1 lžíce nakrájené petrželky
| sůl a pepř
| obloha:
| klínky citronu
| snítky petrželky
Postup přípravy receptu Humr s máslovou omáčkou:
Humry dáme na 2 hodiny do mrazničky a pak je velkým nožem podélně rozkrojíme a odstraníme nejedlé části. Humry rozložíme na grilovací plech krunýřem dospod. Maso pokapeme máslem a humry grilujeme pod grilem předehřátým na velmi vysokou teplotu 5-7 minut.
Šalotku zahříváme v rendlíku s octem, bílým vínem a vodou tak dlouho, dokud se téměř všechna tekutina neodpaří. Když jí zbývá jen zhruba lžíce, zmírníme oheň a postupně přidáváme za stálého míchání kostičky másla. Teprve když se plně zapracuje jedna, přidáme druhou. Když takto zapracujeme všechny kostičky másla a omáčka zhoustne, rendlík odstavíme.
Do omáčky vmícháme estragon, petrželku, sůl a pepř. Humry rozdělíme na talíře, přelijeme máslovou omáčkou, ozdobíme klínky citronu a snítkami petrželky a podáváme.
Fotky receptu Humr s máslovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!