Postup přípravy receptu Husa pečená s bylinkami:
Zelené bylinky opereme, důkladně osušíme a nasekáme nahrubo.
Husu očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Zevnitř ji důkladně osolíme a opepříme. Dvě třetiny bylinek vložíme do husy. Husu zvenku důkladně osolíme.
Připravenou husu vložíme do pekáče, posypeme bylinkami, opepříme a polijeme částí vývaru. Husu vložíme do předehřáté trouby a pečeme v mírně rozehřáté troubě. V průběhu pečení husu podléváme vývarem. Je dobré kůži na tučných místech propíchnout, protože se tak snadněji vypeče tuk.
Když husa zrůžoví, odebereme z pekáče přebytečný tuk, podlijeme husu bílým vínem a dopečeme doměkka.
Hotovou husu s bylinkami servírujeme podle fantazie.