Použité suroviny receptu Husa se švestkovou omáčkou:
1 ks husa /4 kg/
| kmín
| sůl
| omáčka
| 0,25 l suchého červeného vína
| 600 g sušených švestek
| 3/4 l vody
| 10 kuliček jalovce
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Husa se švestkovou omáčkou:
Husu předem nasolíme, okmínujeme a uložíme do chladničky. Podlijeme jí lžící vody a pečeme 3 hod při 200°C. Husu během pečení několikrát propíchneme, aby sádlo vytékalo. Švestky dáme do mísy, zalijeme je vroucí vodou. Do nálevu nasypeme jalovec a necháme 1 hod. máčet. Těsně před dopečením husy odbereme trochu sádla, přelijeme je na pánev. Přidáme scezené švestky a mícháme 3 min. Pak je zalijeme červeným vínem, osolíme a opepříme, osladíme a necháme dusit 5 min. Podáváme s knedlíkem nebo noky.
Fotky receptu Husa se švestkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!