Vložil: | Kristulka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Husarské koule:
1/2 kg mletého vepřového masa
| 10 - 15 dkg uzeného masa
| 5 dkg špeku
| šálek rýže
| 1 lžíce sádla
| 1 středně velká cibule
| 1 vejce
| sůl
| sladká i pálivá paprika
| 1 - 2 sáčky kysaného zelí
| zakysaná smetana
Postup přípravy receptu Husarské koule:
Do misky připravíme 1/2 kg mletého masa, do kterého dáme nadrobno nakrájené uzené maso. Osolíme, přidáme sladkou i pálivou papriku, přimícháme šálek syrové rýže, kterou jsme proprali horkou voudou, celé vejce a vše promícháme. Do hrnce na lžíci sádla a kousku špeku osmaženého na škvarečky přidáme cibuli a zpěníme. Z mletého masa vytvoříme malé koule a obalíme zelím. Koulemi pokryjeme dno hrnce a dusíme asi 1 hodinu až změkne rýže. Podléváme scezenou šťávou ze zelí nebo vývarem či teplou vodou. 10 minut před dovařením zalijeme smetanou. Můžeme zahustit jíškou.
Fotky receptu Husarské koule:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!