Postup přípravy receptu Husí játra s chřestem:
Oloupaný chřest v osolené vodě vaříme asi 8 minut. Potom jej vyjmeme a v ledové vodě prudce zchladíme. Horní části chřestu (špičky) odkrojíme, rozpůlíme a vyložíme jimi dno a stěny formičky tak, aby řez byl vidět. Zbylou část chřestu rozmixujeme s 1 dcl horké smetany, přecedíme a přidáme rozpuštěnou želatinu. Misku vložíme do větší mísy s ledem. Takto v ledu vymícháme směs do husté konzistence, potom lehce vmícháme šlehačku. Osolíme, opepříme. Naplníme formičky a necháme 6 hodin v chladničce ztuhnout. Husí játra opepříme, posypeme moukou a krátce opečeme na rozpáleném oleji. Do středu talíře vyklopíme formičku, obložíme ji pečenými osolenými játry a vše přelijeme tmavou karamelovou omáčkou (cukr zkaramelizujeme na suché pánvi a pak rozředíme troškou červeného vína). Podáváme s houskami.