200 g upečených husích jater
| 200 g másla
| 100 g smetany
| sůl
| 4 malé hrušky
| 2 velké hrušky
| sádlo
| bílé víno
| hruškový likér
| hruškové ragú
Postup přípravy receptu Husí játra s hruškami:
V sádle upečeme husí játra a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo do pěny a přidáme vychladlá, rozetřená nebo prolisovaná játra. Směs dobře prošleháme, zjeníme vyšlehanou smetanou a podle potřeby přisolíme. Do vzniklé játrové pěny můžeme přidat celé kousky jater. Dvě velké hrušky svaříme v bílém víně, nakrájíme na kostičky a dochutíme hruškovým likérem. Malé hruštičky rovněž svaříme v bílém víně. Husí játra servírujeme s hruškovým ragú, které ozdobíme malou hruštičkou.
Fotky receptu Husí játra s hruškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!