600 g husích jater
| 200 g rajčat
| 100 g slaniny
| 1 lžička hladké mouky
| 2 dl červeného vína
| 2 cibule
| podle chuti sůl
| špetka mletého pepře
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Husí játra s rajčaty:
Očištěná husí játra nakrájíme na úhledné plátky a ponoříme na sítku do vařící vody. Jemně krájenou cibuli osmahneme na másle do červena a malinko zalijeme vodou. Na vzniklou šťávu dáme slaninu nakrájenou na tenké plátky, oblanšírovaná husí játra a rajčata předem oloupaná a nakrájená na čtvrtky. Vše osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou, až se tuk odděluje od šťávy. Zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vývaru a znovu zavaříme. Přidáme vino a šťávu dodusíme do měkka. Pak ihned podáváme.
Fotky receptu Husí játra s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!