Použité suroviny receptu Husí paštika s pepřem a bobkovým listem:
300 g husích jater
| 1 menší jablko
| 20 g másla
| 1 šalotka
| 1 lžíce nasekaného tymiánu
| 20 ml jablečné pálenky (calvados)
| 200 g čerstvého krémového sýra
| sůl
| čerstvě umletý pepř
| čerstvý celý pepř
| 4 čerstvé bobkové listy
| 2 plátky želatiny
| 125 ml dezertního vína
Postup přípravy receptu Husí paštika s pepřem a bobkovým listem:
Husí játra očistíme, větší kousky rozpůlíme. Jablko oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm asi 5 minut na mírném ohni opékáme. Poté je vyjmeme.
Šalotku nadrobno nakrájíme a spolu s jablkem dáme do pánve, v níž jsme smažili játra. Přidáme nasekaný tymián a vše krátce osmahneme. Přilijeme jablečnou pálenku. Směs rozmixujeme s játry, protřepeme sítem a přimícháme do ní čerstvě krémový sýr. Osolíme, opepříme a rozdělíme do čtyř vymazaných formiček. Povrch uhladíme a ozdobíme zrnky pepře a bobkovým listem.
Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Zahřejeme dezertní víno a želatinu v něm rozpustíme. Povrch paštiky zalijeme želatinou a necháme několik hodin tuhnout v chladničce.
Fotky receptu Husí paštika s pepřem a bobkovým listem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!