Postup přípravy receptu Husí paštika v terince:
2 vychlazené jaterní laloky jemně oddělíme. Pomocí malého špičatého nože vyjmeme nervy a žíly. Odblaněná a vyčištěná játra propláchneme studenou vodou. Necháme je okapat a opatrně je „vyždímáme“. Laloky osolíme a opepříme a vložíme do terinky tak, aby byla zcela vyplněná. Zalijeme vínem a necháme 12 hodin marinovat v chladničce. Vychlazenou terinku z lednice vyndáme. Mezitím zahřejeme troubu na 150° C. Játra v terince otočíme. Terinku uzavřeme a položíme ji na plech vyplněný teplou vodou. Dáme do trouby a necháme 25 minut vařit. Po 25 minutách ji z trouby vyndáme a necháme vychladnout. Na játra položíme papír na pečení, malé prkénko, které odpovídá rozměrům terinky a na to položíme závaží (můžeme použít i těžší konzervy). Játra dobře stlačíme a vložíme na 2 hodiny do chladničky. Když jsou játra vychlazená a stlačená, závaží a prkénko odstraníme. Terinku zavřeme a odložíme na 48 hodin do chladu. Játra servírujeme nakrájená na plátky. Talíř ozdobíme několika lístky salátu, zrnky hrubě mletého pepře a soli, přikusujeme opečený toust. Vynikající s rulandským šedým (pozdní sběr).