Vložil: | delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Hustá cizrnovo-bramborová polévka:
3 biocibule
| 3 stroužky biočesneku
| 2 lžíce panenského olivového nebo sezamového biooleje
| 500 g biobrambor, očištěných a nakrájených na měsíčky
| 2 lžičky sladké papriky + ½ lžičky ostré papriky nebo chilli
| 500 g vařené biocizrny
| 2 hrsti listů mangoldu, nahrubo pokrájených (nebo pórku)
| 2 kostky zeleninového biobujonu (Biolinie, Würzl apod.)
| 100 ml kravské biosmetany nebo sójové smetany na vaření
| mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Hustá cizrnovo-bramborová polévka:
BIO potraviny nejsou podmínkou!
V pánvi na oleji poduste na mírném ohni cibulku a česnek. Až změknou, přidejte koření, osolte a společně chvíli opékejte. Zalijte litrem a půl horké vody, přidejte kostky bujonu, cizrnu a brambory. Vařte asi 15 minut, až brambory změknou.
Třetinu polévky odeberte a rozmixujte. Vraťte zpět – skvěle ji tím zahustíte. Přidejte nakrájený mangold, nechte přejít varem a ihned vypněte. Dochuťte solí, pepřem, popřípadě troškou smetany.
Fotky receptu Hustá cizrnovo-bramborová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!