Použité suroviny receptu Indiánský jablkový chléb:
200 g kukuřičné krupice
| 100 g pšeničné mouky hladké
| 80 g přírodního cukru
| 100 g pšeničných otrub
| 50 g rozinek
| 200 g strouhaných jablek
| 1 prášek do pečiva
| 1 lžičku soli
| asi 200 ml jablečného moštu
| dle potřeby: tuk na vymazání formy
Postup přípravy receptu Indiánský jablkový chléb:
Pšeničné otruby opražíme nasucho na pánvi nebo v troubě dorůžova. V míse smícháme krupici, mouku a prochladlé otruby, cukr, prášek do pečiva a sůl. Jablka nastrouháme na hrubším struhadle i se slupkou. K práškové směsi postupně přidáváme jablečný mošt nebo vodu, jablka a spařené a okapané rozinky a připravíme vláčné těsto. Urovnáme je do vymazané chlebové formy, nahoře ozdobíme zářezy a dáme péc do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut, pak teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme 25 minut. Propečení kontrolujeme vpichem špejle. Upečený chléb vyklopíme, zabalíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout.
Fotky receptu Indiánský jablkový chléb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!