1/2 uvařeného kuřete i s vývarem
| 100 g krátkozrnné rýže
| 1 lžíce oleje
| 2 lžíce kari koření
| 2 očištěné karotky
| kousek celeru
| několik zrnek umletého koriandru
| sůl
| 200 ml sladké smetany
| 50 g oloupaných mandlí
| 1 limetka
| nať petrželky nebo koriandru
Postup přípravy receptu Indická kuřecí polévka:
Maso obereme z kostí. Rýži propláchneme a spaříme vroucí vodou.
V horkém oleji zpěníme kari, přidáme rýži, překrájenou zeleninu a koriandr. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka.
Přidáme maso i s kůží, rozmixujeme, ohřejeme, dosolíme a prohřejeme se smetanou.
Polévku přelijeme do polévkové mísy, posypeme na nudličky nakrájenými mandlemi, ozdobíme řezy z limetky a nati.
Fotky receptu Indická kuřecí polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!