Vložil: | JINDRAKU |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Irský kotlík:
3 hrnky nakrájeného jehněčího masa
| 3 hrnky na plátky nakrájené brambor
| 3 hrnky nudliček bílého zelí
| 2 hrnky na kolečka nakrájeného porku
| 2 hrnky hovězího bujonu
| 2 hrnky na plátky nakrájené mrkve
| 5 stroužků česneku
| kmín
| mletý pepř
| mletý zázvor
| tymián
| sůl
Postup přípravy receptu Irský kotlík:
Nakrájené zelí posolíme, prsty promneme a necháme
30 minut odležet. Do kastrolu se silným dnem naskládáme na dno vrstvu zelí a na něj rozložíme osolené a opepřené kousky jehněčího masa.
Maso posypeme nakrájeným česnekem a nakonec vše
zasypeme bramborami, mrkví a pórkem. Přidáme
zázvor a tymián a mírně osolíme a opepříme.
Vrstvu v hrnci ještě jednou opakujeme ve stejném pořadí a opět mírně okořeníme. Vše zalijeme bujonem, zakryjeme poklicí a na mírném ohni velmi zvolna dusíme. Během dušení podle potřeby mírně podléváme.
Fotky receptu Irský kotlík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!