Použité suroviny receptu Italské fazolky s mletým masem :
200 g fazolek
| sůl
| 50 g másla
| 300 g mletého masa
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| mletý pepř
| bazalka
| 1 žloutek
| 1 lžička hladké mouky
| citrónová šťáva z poloviny citrónu
| masový nebo zeleninový vývar (bujón)
Postup přípravy receptu Italské fazolky s mletým masem :
Očištěné fazolky uvaříme ve slané vodě ne zcela doměkka. Na másle opečeme mleté maso spolu s cibulí a česnekem, na to vložíme fazolky, sůl, pepř, bazalku a dusíme doměkka. Potom zvlášť v hrnečku rozmícháme mouku s citrónovou šťávou v troše vývaru, osolíme a opepříme. Za stálého míchání necháme na mírném teple zhoustnout na hladkou omáčku, odstavíme z ohně a zašleháme žloutek rozmíchaný ve lžíci vody. Směs fazolek s masem přelijeme na talíři žloutkovou omáčkou a podáváme s rýží a rajčatovým salátem.
Fotky receptu Italské fazolky s mletým masem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!