Postup přípravy receptu Italský mandlový dort :
Mandle nahrubo umeleme, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do tužší pěny. Smícháme mandle, mouku, prášek do pečiva a citrónovou kůru a přimícháme do pěny. Z bílků a trochy citrónové šťávy ušleháme tuhý sníh. Jemně a postupně vmícháme do těsta a nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. V předehřáté troubě pečeme asi 40 minut, pak necháme dobře vychladnout. Smícháme mascarpone, moučkový cukr, vanilkovou dřeň a likér Amaretto. Ušleháme tuhou šlehačku a přimícháme. Krémem potřeme korpus na povrchu i po stranách a necháme asi hodinu v chladu. Rozlámeme polevu na větší kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni. Poté ji ve slabé vrstvě rozetřeme na plech nebo alobal. Jakmile zatuhne, seškrábeme ji špachtlí tak, aby se vytvořily ruličky. Plátky mandlí opražíme do zlatova. Dort ozdobíme plátky mandlí, čokoládovými ruličkami a posypeme kakaem.