Použité suroviny receptu Italský rajčatový krém s parmezánem:
2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 1 kg zralých rajčat
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 lžička cukru
| sůl, čerstvě mletý pepř
| 1 snítka tymiánu a rozmarýnu
| 1 bobkový list
| půl litru čistého masového vývaru
| 125 ml smetany ke šlehání
| několik bazalkových listů
| čerstvě strouhaný parmezán
Postup přípravy receptu Italský rajčatový krém s parmezánem:
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky. Cibuli a česnek zpěníme na rozehřátém oleji. Přimícháme rajčata, koření a bylinky. Důkladně promícháme. Přilijeme masový vývar a přikryté zvolna vaříme 25 minut. Polévku prolisujeme přes síto. Znovu ji rozehřejeme a podle chuti okořeníme. Ušleháme smetanu.
Přílohy
Krém rozdělíme do hlubokých talířů a doprostřed dáme kopeček šlehané smetany. Posypeme bazalkovými lístky nakrájenými na nudličky. Parmezánem se každý obslouží dle své chuti.
Fotky receptu Italský rajčatový krém s parmezánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!