Použité suroviny receptu Jablečná přesnídávka s mrkví:
2 kg jablek
| 1 kg mrkve
| med
| vanilkový cukr
| 4 lžíce cukru krupice
| 2 balení vanilkového pudinku
| 1 l vody
Postup přípravy receptu Jablečná přesnídávka s mrkví:
Očistíme jablka od jadřice a slupky, nakrajíme na menší kousky, společně s očištěnou a nakrájenou mrkví je dáme vařit s malým množstvím vody. Vaříme, dokud směs nezměkne. Poté ji scedíme a postupně rozmixujeme. Do rozmixované směsi dle chuti přidáme med a vanilkový cukr. Mezitím uvaříme vanilkový puding (2 balení + 1 l vody + 4 lžíce cukru krupice). Ještě horký puding vmícháme do rozmixované směsi. Poté můžeme přesnídávku ještě za tepla podávat a nebo ji dát do zavařovacích sklenic a uskladnit.
Fotky receptu Jablečná přesnídávka s mrkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!