Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.09. 2025
Dnes má svátek Oleg
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jablečné kostky

fotka Jablečné kostky
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Jablečné kostky:

4 vejce  | 15 dkg cukru moučka  | 20 dkg Hery  | 6 lžic mléka  | 1/2 prášku do pečiva  | 50 dkg polohrubé mouky  | cca 1 kg jablek  | 10 dkg mleté ořechy  | 10 dkg moučkového cukru  |  skořice

Postup přípravy receptu Jablečné kostky:

Smísíme mouku, 15 dkg moučkového curku, změklou Heru, mléko, prášek do pečiva a 4 žloutky a uděláme těsto. 2/3 těsta rozválíme nejlépe na pečícím papíru, který přeneseme i s těstem na plech, zbylé těsto dáme na chvíli do lednice či mrazáku, aby šlo dobře strouhat. Smísíme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka s mletými ořechy a zbylým cukrem a opatrně do směsi přidáme tuhý sníh z bílků a špetku skořice. Tuto směs rozetřeme na připravené těsto a nahrubo na něj nastrouháme zbylé těsto. Dáme do předehřáté trouby (cca 180 °C) a pečeme cca 40 minut dokud těsto nezačne hnědnout. Po vystydnutí nakrájíme buchtu na kostky a posypeme moučkovým cukrem.


Fotky receptu Jablečné kostky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jablečné kostky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !