Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Jablečné řezy se smetanovým krémem:
těsto
| 4 vejce
| 80 g cukru
| 6 lžic teplé vody
| 1 vanilk. cukr
| 200 g polohr. mouky
| 2 lžičky prdop
| jablečná náplň
| 1 kg jablek
| 1 lžíce vanilk. cukru
| 1 lžíce skořicový cukru
| krém
| 0,75 l mléka
| 3 pudink vanilkový
| 100 g cukru
| 400 g zakys. smetany
| 250 ml šlehačky
| 1 ztužovač šlehačky
| skořicový cukr
| Granko
Postup přípravy receptu Jablečné řezy se smetanovým krémem:
Hluboký plech vyložíme alobalem, na alobal rovnoměrně nasypeme lžíci vanilkového a skořicového cukru.
Na cukrovou vrstvičku rozvrstvíme strouhaná jablka a mírně je přitiskneme.
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vyšlehaný sníh z bílků a střídavě lehce vmícháme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto rozetřeme na jablečnou vrstvu (zdá se, že je těsta málo, ale po upečení je ho akorát) a při teplotě 200 st upečeme dozlatova.
Po vyndání z trouby necháme malou chvilku v klidu a po chvíli převrátíme tak, aby jablka byla nahoře a opatrně odstraníme alobal.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink.
Za průběžného míchání ho necháme zchladnout a do ještě vlažného elektrickým šlehačem zašleháme zakysané smetany, šlehačku a ztužovač, připravený podle návodu.
Dobře vyšlehaný jemný krém natřeme na jablečnou vrstvu. Povrch moučníku lehce posypeme skořicovým cukrem a Grankem nebo strouhanou čokoládou a dáme do chladu odležet.
Fotky receptu Jablečné řezy se smetanovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!