Použité suroviny receptu Jablečno-papriková polévka:
1 červenou papriku
| 2 jablka
| ½ cibule
| d olivový olej
| 300 ml zeleninového vývaru
| 1 polévkovou lžíci dýňových semínek
| ¼ svazku bazalky
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Jablečno-papriková polévka:
Papriku očistěte a nakrájejte na malé kousky. Jablka zbavte jádřinců, oloupejte je a nakrájejte na kostky. Očištěnou cibuli pokrájejte nadrobno a osmažte na troše oleje. Potom přidejte papriku a jablka a duste 4 minuty. Osolte, opepřete a nechte na mírném ohni vařit 15 minut. Dýňová semínka opražte na suché pánvi a bazalku natrhejte na větší kousky. Polévku rozmixujte, dochuťte a před podáváním ozdobte dýňovými semínky a bazalkou. Polévku můžete dochutit kapkou olivového oleje.
Fotky receptu Jablečno-papriková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!