Použité suroviny receptu Jablečný dortík s bílým vínem:
220 g hladké mouky
| 60 g moučkového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| 1 lžičku kypřícího prášku
| 140 g másla
| 1 ks vejce
| 500 g jablek
| 300 ml bílého vína
| 300 ml jablečného džusu
| 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
| 40 g krupicového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
Postup přípravy receptu Jablečný dortík s bílým vínem:
Z mouky, vanilkového a moučkového cukru, prášku do pečiva, másla a vejce vypracujeme hladké těsto. V chladu ho necháme odležet 30 minut. Z poloviny těsta vyválíme kulatý plát, dáme jej do fomy, propícháme a při 200 stupních necháme asi 15 minut předpékat. Z vína, džusu, pudinku a krupicového a vanilkového cukru uvaříme hustý krém. Vmícháme do něj nakrájená jablka. Ze zbylého těsta vyválíme pruh (o šířce shodné s výškou formy) a vyložíme jím vnitřní stranu formy. Tu nakonec naplníme horkým krémem s jablky a vrátíme do trouby. Koláč při teplotě 170 stupnů dopékáme asi 35 minut.
Fotky receptu Jablečný dortík s bílým vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!