Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jablečný koláč naopak:
těsto
| 200 g cukru moučka
| 5 lžic horké vody
| 1/2 prdop
| 200 g polohr. mouky
| 4 vejce
| krém
| cukr
| 1/2 l mléka
| 1 pudink vanilkový
Postup přípravy receptu Jablečný koláč naopak:
Jablka očistíme a nakrájíme na plátky. Plech 30 x 40 vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj jablka.
Připravíme si těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Postupně zašleháme vodu, přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme na jablka a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Jablečník vyjmeme a necháme vychladnout.
Vychladlý jablečník přiklopíme plechem nebo tácem a obrátíme jej na něj. Odstraníme pečící papír. Svaříme mléko s cukrem podle chuti a pudinkem a horký krém nalijeme na jablka.
Koláč ozdobíme grankem nebo jinak ozdobíme.
Fotky receptu Jablečný koláč naopak:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!