Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.12. 2025
Dnes má svátek Adam a Eva
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jablečný koláč s mandlovou krustou

fotka Jablečný koláč s mandlovou krustou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Jablečný koláč s mandlovou krustou:

400 g mouky polohrubé  | 1 balíček sušeného droždí  | 250 g cukru krystalu  | 250 ml mléka  | 160 g másla  | 1 vejce  | 1 kg jablek  | z 1 citrónu šťáva  | 125 g rozinek naložených v rumu  | 1 lžíce rumu  | 200 g sekaných mandlí

Postup přípravy receptu Jablečný koláč s mandlovou krustou:

Z prosáté mouky, droždí, 50 g cukru, mléka (až na 3 lžíce), 60 g másla a vejce vypracujeme těsto. Přikryté necháme v teple kynout asi 60 minut. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, dusíme 10 minut ve 125 ml vody a citrónové šťávě s 50 g cukru. Přidáme ochucené rozinky. Troubu předehřejeme na 200°C. Zbylé máslo, cukr, rum a mléko ohřejeme a vmícháme mandle. Polovinu těsta vyválíme na vymaštěném plechu a poklademe jablky. Zakryjeme druhou polovinou těsta, přimáčkneme, propícháme a potřeme mandlemi. Pečeme asi 25 minut.


Fotky receptu Jablečný koláč s mandlovou krustou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jablečný koláč s mandlovou krustou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !