3 ks vajec
| 250 g medu
| 200 g moučkového cukru
| 500 g polohrubé mouky
| 500 g jablek
| 20 ml oleje
| 100 g nasekaných vlašských ořechů
| 1 lžička mleté skořice
| 1/2 lžičky mletého anýzu
| 1/2 lžičky tlučených hřebíčků
| 1 a 1/2 lžičky sody
| 150 g moučkového cukru na polevu
| 150 g tuku na polevu
| 4 lžíce kakaa
| 2 lžíce solamylu
| 2 lžíce vlažného mléka
Postup přípravy receptu Jablečný koláč s medem:
Žloutky vymícháme s medem a moučkovým cukrem, přidáme olej, aromatické koření, nastrouhaná jablka, mouku se sodou, ořechy a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Polijeme polevou a necháme ztuhnout. Poleva: Rozpustíme si olej, nalijeme ho do hrnku, přidáme cukr smíchaný s kakaem a solamylem a nakonec vlijeme mléko. Za stálého míchání přivedeme téměř k varu a dobře vymícháme.
Fotky receptu Jablečný koláč s medem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!