Postup přípravy receptu Jablečný koláč se skořicí a cuketovými kousky:
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, mléko a vejce. Oddělíme polovinu těsta a světlý díl nalijeme na čtvercový plech, který je vyložen pečícím papírem. Do druhé poloviny světlého těsta přimícháme kakao a skořici. A také vylejeme na plech tak, abychom vytvořili barevné mřížky z těsta. Cukety omyjeme, oloupeme, vydlabeme vnitřky a nakrájíme je na kostičky. Jablka a broskve nakrájíme na větší kostky. Hroznové víno necháme vcelku (pokud jsou ale kuličky vína větší, tak je překrojíme na půlky). Ovoce promícháme v míse s cuketovými kousky a klademe rovnoměrně na plech s těstem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 90 minut.