Postup přípravy receptu Jablečný krémový koláč:
Z mouky, 200 g cukru moučky, soli, vajec, másla uděláme těsto a 30 minut ho necháme odpočinout v lednici. Rozinky umyjeme a namočíme do rumu. Jablíčka očistíme, rozpůlíme, vybereme jádřinec a pokapeme citrónovou šťávou. Těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme, vložíme do hlubšího plechu, kraje mírně vytlačíme. Jablíčka naplníme rozinkami a řeznou stranou je položíme na těsto. V části smetany rozmícháme pudink. Zbylou smetanu dáme vařit se 125 g cukru a vanilkou. Do vroucí smetany vlijeme rozmíchaný pudink a krátce povaříme. Rovnoměrně polijeme jablíčka, přikryjeme druhým plátem, kraje stlačíme a na 180 stupňů pečeme asi 70 minut. Před dopečením koláč potřeme žloutkem.