Z bílků a trochy soli ušleháme tuhý sníh, žloutky vyšleháme společně s cukrem do pěny a po lžících do nich zapracujeme horké jablečné pyré. Pyré můžeme ohřát v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Do žloutkové směsi vmícháme prosátou mouku a nakonec polovinu tuhého sněhu z bílků. Těsto nalijeme do formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení, povrch těsta pokryjeme nektarinkami nakrájenými na plátky a vrch ve středu stejnoměrně potřeme zbylým sněhem. Takto nachystaný koláč vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi půl hodiny. Během pečení kontrolujeme, aby nebyl sníh na povrchu spálený - musí mít zlatavou barvu.
Fotky receptu Jablečný piškotový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!