Použité suroviny receptu Jablíčkové hromádky se skořicí:
250 g másla
| 150 g moučk. cukru
| 1 balíček van. cukru
| 4 vejce
| 400 g hladké mouky
| 1/2 lžičky skořice
| 1 pr. do peč.
| 1 kg jablek nastrouhaných nahrubo
Postup přípravy receptu Jablíčkové hromádky se skořicí:
Šlehačem ušleháme změklé máslo, vejce, cukr, van. cukr. Postupně přidáváme prosátou hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí a nakonec jablka. Lžící vykrajujeme kopečky, které klademe na vymazaný plech, či plech s pečícím papírem. Pečeme asi tak 20 minut při 200 stupních do zlatova - poznáte podle oka. Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem a baštíme. Je to úžasný. Z poloviční dávky je tak 22-25 placiček. V sezoně lze místo jablek dát hrušky a je to také výborné.
Fotky receptu Jablíčkové hromádky se skořicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!