Použité suroviny receptu Jablka obalená v lístkovém těstu:
Máslové těsto:
| 250 g čajového másla
| 150 g hladké mouky
| Jablková nadívka:
| 100 g cukru
| 1 dl bílého vína
| 100 g hrozinek
| mandle, voda
| menší jablka
Postup přípravy receptu Jablka obalená v lístkovém těstu:
Připravené lístkové máslové těsto na vále tence rozválíme. Rozkrajíme ho na větší čtverce, abychom mohli do těsta zabalit jablka. Menší jablka oloupeme a jáderníky vykrojíme. Uvaříme vodu, cukr a víno. Jablka necháme v roztoku povařit a do jamky po jaderníku dáme hrozinky. Jablka uložíme na čtverce hrozinkami nahoru. Rohy těsta přeložíme přes jablko a připíchneme je mandlí do jablka. Jablka uložíme na plech vypláchnutý studenou vodou a potřeme je žloutkem. Pečeme je ve vyhřáté troubě. Upečená jablka posypeme práškovým cukrem.