2 středně velká jablka
| 80 g marcipánu
| 8 lžic směsi nasekaného sušeného ovoce zakapaného likérem či destilátem (pod názvem mincemeat prodává například Marks & Spencer)
| najemno strouhaná kůra a šťáva z 1 malého biocitronu
Postup přípravy receptu Jablka s marcipánem:
Jablka rozpůlte a vykrojte z nich jádřince, stopky a bubáky. Poloviny naskládejte jamkou nahoru do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. Marcipán nasekejte nebo rozdrobte na kousíčky a smíchejte s ostatními přísadami kromě citronové šťávy. Lžící rozdělte na jablka a zakapejte citronovou šťávou.
Nádobu přetáhněte plastovou fólií, kterou pak na několika místech propíchněte. Vložte do mikrovlnné trouby a 4 až 5 minut vařte na vysoký výkon. Pokud vaše mikrovlnka nemá otočný talíř, mísu v polovině doby vaření obraťte.
Mísu vyjměte z trouby, sejměte z ní fólii a dezert nechte před podáváním 5 minut odležet.
Fotky receptu Jablka s marcipánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!