Použité suroviny receptu Jablka ve vanilkovém krému:
4 jablka
| meruňková marmeláda
| 1/2 l mléka
| 100 g práškového cukru
| 20 g maizeny
| 2 žloutky
| 1 balíček vanilkového cukru
Postup přípravy receptu Jablka ve vanilkovém krému:
Jablka oloupeme, rozkrojíme na poloviny, zbavíme jader a upečeme ve vyhřáté troubě. Upečená jablka naplníme meruňkovou marmeládou a uložíme na skleněné misky. Ve 4 dl mléka rozmícháme práškový a vanilkový cukr, uvedeme do varu a za stálého míchání přidáme ve zbytku mléka rozmíchanou maizenu a žloutky. Hotový krém necháme vychladnout, občas zamícháme a nalejeme na připravená jablka. Jablka můžeme ozdobit bílkovým sněhem a ořechovými jádry. Podáváme vychlazená.
Fotky receptu Jablka ve vanilkovém krému:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!