Použité suroviny receptu Jablková bábovka s džemem:
dle potřeby: mléko
| na potření: džem
| podle potřeby: tuk na vymazání
| podle potřeby: hrubá mouka na vysypání
| těsto:
| 1 balíček čokoládový pudink
| 200 g cukr moučka
| 3 ks vejce
| 3 ks jablko
| 150 ml olej
| 300 g polohrubá mouka
| 100 g lískové ořechy
| 1 balíček prášek do pečiva
Postup přípravy receptu Jablková bábovka s džemem:
Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Lískové ořechy nasekáme na větší kousky.
Všechny další ingredience smícháme v míse a přidáme tolik mléka, aby vzniklo středně husté těsto. Důkladně a hlavně rychle těsto promícháme a nalijeme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy.
Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě při 170 °C asi 45 minut.
Díky čokoládovému pudinku má tahle bábovka příjemnou perníkovou chuť, kterou ještě doplníme natřením džemu na kousky bábovky. Můžeme použít kyselejší džem.
Fotky receptu Jablková bábovka s džemem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!