Postup přípravy receptu Jablkové bábovičky s polevou:
Troubu rozehřejeme na 190°C. Jablka omyjeme, osušíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy. Přidáme prosátou mouku, cukr, olej, rozšlehaná vejce, ořechy, vanilkový cukr, skořici, kypřicí prášek, špetku soli a všechno promícháme. Máslem vymažeme 7 malých formiček na bábovičky a vysypeme je moukou. Naplníme je těstem asi 1 cm pod okraj a dáme péct do rozpálené trouby. Malé bábovičky pečeme asi 25 minut, dokud nebude těsto na povrchu upečené dozlatova. Bábovka je hotová, když do ní zapíchneme špejli a ta po vytažení zůstane suchá.
Polova:
V průběhu pečení si připravíme polevu. Do misky nasypeme cukr, přidáme bílek a lžíci citronové šťávy a vyšleháme tuhý, hladký krém. Upečené bábovičky vyndáme z trouby, necháme vychladnout, pak je pomocí špičky nože uvolníme od krajů a vyklopíme. Každou bábovičku poléváme cukrovou polevou a nakonec je ozdobíme lentilkami.