Postup přípravy receptu Jablkovo-makoví šnečci:
1.) Pro náplň oloupeme jablka, očistíme a nakrájíme na hranolky. Spolu s cukrem, citronovou kůrou a celou skořicí vložíme do 250 ml vařící vody na 1 minutu, tak aby vše změklo, ale nerozvařilo se. Hranolky jablek vyjmeme z jablečné tekutiny a necháme vychladnout. Do horké jablečné tekutiny vmícháme mák, máslo, med a 1 vejce. Promícháme a přidáme ještě rozinky a mandlové aroma.
2.) Pro tvarohovo-olejové těsto dáme do mísy tvaroh, mléko, olej, 1 vejce, sůl, 100g cukru a vanilkový cukr. Hněteme hladké v těsto. Přidáme mouku a opět hněteme. Těsto rozválíme na plát 50x40 cm, potřeme směsí z máku a rovnoměrně rozdělíme i jablečné hranolky. Těsto delší stranou srolujeme, ostrým nožem krájíme asi 2cm široké plátky. Šneky pokládáme na vymazaný plech a dáme péct na 200 st. C do předehřáté trouby.
3.) Pro polevu vymícháme práškový cukr a rum do husté masy, kterou potřeme šneky ihned po vytažení z trouby.