Použité suroviny receptu Jablkovo-pudingové kobližky:
Těsto:
| 150 g hladké mouky
| 4 lžíce kypřícího prášku do pečiva
| 75 g tvarohu
| 50 ml mléka
| 50 ml oleje
| 40 g cukru
| 1 bal. vanilínového cukru
| 1 špetku soli
| Jablečná náplň:
| 1 větší jablko
| 1 lžíce citrónové šťávy
| Pudingová náplň:
| 1/2 bal. pudingu s vanilkovou příchutí
| 20 g cukru
| 250 ml mléka
| dle chuti: moučkový cukr
Postup přípravy receptu Jablkovo-pudingové kobližky:
1. Pro těsto smícháme mouku s kypřícím práškem a prosejeme do mísy. Vmícháme zbývající přísady a hněteme elektrickým ručním šlehačem (hnětací metly) na nejvyšším stupni do hladkého těsta.
2. Pro jablečnou náplň oloupeme jablko, rozkrojíme a odstraníme jádřince. Rozkrájíme ho na 12 kousků a pokapeme citrónovou šťávou.
3. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů. Do každého dílu přidáme 1 ks jablka a vytvoříme kuličku tak, aby jablečný kousek zůstal uprostřed. Těstové kuličky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, vyjmeme a necháme oschnout na roštu pro pečení nebo kuchyňském papíře.
4. Pro pudinkovou náplň připravíme pudink z pudinkového prášku, cukru a mléka podle návodu na obalu. Puding necháme za stálého míchání vychladnout.
5. Puding nalijeme do plnícího sáčku se špičkou a plníme jím ještě vlažné kobližky. Těsně před servírováním pocukrujeme hotové kobližky moučkovým cukrem.
Fotky receptu Jablkovo-pudingové kobližky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!