Použité suroviny receptu Jablkový dort s pařížskou šlehačkou:
25 dkg cukru
| 4 vejce
| 2 dkg kakaa
| 10 dkg dětské krupičky
| 25 dkg jablek nastrouhaných na jemno
| trochu prášku do pečiva
| 1/2 l šlehačky
| 4 dkg kakaa
| 5 dkg pískového cukru
Postup přípravy receptu Jablkový dort s pařížskou šlehačkou:
Cukr se utře se žloutky, přidají se jablka, krupička s práškem do pečiva, kakao, sníh.
Peče se v mírně vyhřáté troubě.
Pařížská šlehačka:
Tekutou šlehačku nalijeme do kotlíku, přidáme pískový cukr a kakao. Vše za stálého míchání necháme přijít do varu (ne vařit). Po vychladnutí dáme přes noc do ledničky. Druhý den smetanu našleháme na hustou pěnu.
Fotky receptu Jablkový dort s pařížskou šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!