Postup přípravy receptu Jablkový koláč s nádivkou:
Těsto vypracované z tuku, mouky, prášku do pečiva a mléka rozdělíme na 2 díly a rozválíme na plát o málo větší než plech s vyšším okrajem. Urovnáme tak, aby pokrýval dno a zvednuté okraje hlubokého plechu. Plech nemusíme vymazávat ani vysypávat, těsto je dost mastné.
První plát pokryjeme nádivkou a přikryjeme druhým plátem. Ohnuté okraje spojíme s horním plátem (přeložíme). Pečeme, dokud není těsto růžové, časově asi 30 - 40 minut.
Jablkový koláč s nádivkou krájíme až po vychladnutí, nakonec i pocukrujeme.
Nádivka: Jablka oloupeme, vyjmeme jádřinec a nastrouháme nahrubo. Smícháme s pudinkovým práškem, cukrem, přidáme rozinky nebo nalámané vlašské ořechy.