Použité suroviny receptu Jablkový koláč s ovesnou drobenkou :
500 g jablek
| jablek rebarbory
| 100 g cukru
| 2 lžičky skořice
| 75 g másla
| sůl
| 100 g ovesných vloček
Postup přípravy receptu Jablkový koláč s ovesnou drobenkou :
Oloupeme a na kostičky nakrájíme jablka, rebarboru nakrájíme na kolečka.
Kulatou dortovou formu vymažeme tukem a naplníme jablky a rebarborou. Posypeme 2 lžícemi cukru a 1 lžičkou skořice.
V míse smícháme zbylý cukr+skořici+máslo+sůl a ovesné vločky. Zpracujeme na drobenku, kterou zakryjeme směs jablek a rebarbory (či jiného oblíbeného ovoce).
V předehřáté troubě (200°C) pečeme asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Tento koláč je ideální k zamražení (po zabalení do sáčku i s frormou).
Fotky receptu Jablkový koláč s ovesnou drobenkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!