Použité suroviny receptu Jablkový koláč se Salkem:
těstíčko
| 4 lžíce horké vody
| 5 bílků
| 150 g hl. mouky
| 100 g cukru krupice
| 5 žloutků
| náplň
| 1,3 kg jablek
| 3 lžičky skořicový cukr
| 1 vanilk. cukr
| poleva
| 1 Salko vařené
| 250 g másla
Postup přípravy receptu Jablkový koláč se Salkem:
Než začneme zadělávat na koláč, dáme do vody konzervu se salkem. Vaříme 2 hodiny. Jablka zbavíme slupek a vykrojíme jádřinec. Postupně v mixéru jablka nastrouháme.
Těsto připravíme tak, že žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Ručně přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec pěnu z bílků.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Na dno formy dáme nastrouhaná jablka, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem. Těsto vlijeme na jablka a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut při 175 °C.
Po upečení vyklopíme jablkový koláč se salkem tak, aby jablka byla nahoře a těsto dole. Vychladlé salko natřeme na povrch koláče a necháme ztuhnout.
Fotky receptu Jablkový koláč se Salkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!