Použité suroviny receptu Jablkový koláč se skořicí:
1 kg jablek
| z 1/2 citronu šťáva
| dle potřeby: máslo a hrubá mouka na vymazání formy
| 3 vejce
| 1 hrnek přírodního cukru
| 1 vanilkový cukr
| 2 hrnky polohrubé mouky
| 1 kypřicí prášek do pečiva
| 1 kelímek smetany
| 1 lžička mleté skořice
| 1/2 lžičky mletého hřebíčku
| 1 hrst rozinek
| 1 lžíce moučkového cukru se špetkou vanilky na poprášení
| 2 lžíce mandlových lupínků
Postup přípravy receptu Jablkový koláč se skořicí:
Jablka oloupeme, vypíchneme jádřince, nakrájíme je na kolečka asi půl centimetru silná a promícháme s citronovou šťávou. Vejce utřeme nebo vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem, skořici, hřebíček, šlehačku a promícháme. Nakonec vmícháme propláchnuté rozinky a těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Část jablek zatlačíme rovnoměrně do těsta a povrch těsta poklademe kolem dokola našikmo plátky jablek tak, aby se překrývaly. Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Koláč necháme vychladnout na mřížce a před podáváním poprášíme moučkovým cukrem s vanilkou a mandlovými lupínky.
Fotky receptu Jablkový koláč se skořicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!