Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jadodové tiramisu do skleničky:
250 g jahody
| 3 lžíce cukr moučka
| 1 balíček vanilkový cukr
| 3 ks žloutek
| 1 kostka tvaroh
| 1 kelímek smetana ke šlehání
| 2 ks Oplatka Delissa (bílá)
| 4/8 ks čerstvé jahody na ozdobu
| 4 lžičky mandle
Postup přípravy receptu Jadodové tiramisu do skleničky:
Jahody opláchneme, necháme oschnout, zbavíme korunek a nakrájíme na čtvrtky; menší jahody stačí na poloviny. Smetanu vyšleháme do tuha.
Žloutky smícháme s oběma cukry a nad párou směs šleháme do zhoustnutí. Pak ji za občasného promíchání necháme zcela vychladnout.
Šlehačku, tvaroh a vychladlou žloutkovou směs elektrickým šlehačem vymícháme na hladký krém.
Do vychlazených pohárů nebo skleniček střídavě klademe krém, jahody a kousek oplatku (piškot). Poslední vrstva jahodového tiramisu bude z krému, který ozdobíme celou jahodou i s korunkou, nadrobno nasekanými mandlemi a trojúhelníčkem oplatku (piškotem).
Fotky receptu Jadodové tiramisu do skleničky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!