Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jáhlové noky a králičí stehýnka se žampiony:
Noky:
| 300 g jáhel
| dle chuti: sůl
| 250 g hladké mouky
| dle potřeby: olej na smažení
| 4 králičí stehna
| 100 g anglické slaniny
| 1 velká cibule
| 1 lžíce grilovacího koření
| 200 g žampionů
Postup přípravy receptu Jáhlové noky a králičí stehýnka se žampiony:
Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, očištěné žampiony na plátky. Stehýnka prošpikujeme špalíčky slaniny a potřeme je grilovacím kořením.
Jáhly propereme spaříme je vroucí vodou. V osolené vodě je vaříme dokud se voda nevstřebá a jáhly nezměknou. Poté přimícháme mouku a 5 minut povaříme. Stále mícháme.
Na rozloženou cibuli položíme stehýnka, podlijeme trochou vody a při 190°C pečeme asi 35 minut. Poté je obložíme plátky žampionů a dopečeme doměkka.
Z připravených jáhel tvarujeme pomocí dvou lžiček malé noky, které na rozpáleném oleji opékáme dozlatova. Noky podáváme jako přílohu k pečeným stehýnkům.
Fotky receptu Jáhlové noky a králičí stehýnka se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!