Postup přípravy receptu Jáhly s mletým masem:
Jáhly propláchneme, vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně 1/2 l vody, osolíme, vložíme plátek másla, půlku cibule, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme jako rýži - jáhly jsou hotové, až vstřebají všechnu vodu a zdvojnásobí svůj objem.
Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Karotku nakrouháme na tenké hranolky. Cibuli rozkrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky, jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme. Na rozpálený olej vložíme proužky cibule, podusíme, přidáme žampiony spolu s mrkvovými hranolky, trochu podlijeme vodou, necháme změknout a přidáme mleté maso. Promícháváme tak dlouho, až je mleté maso uvařené (změní barvu) a drolí se. Ke konci přidáme smetanu na vaření, dochutíme solí a pepřem.
Podáváme buď promíchané jako rizoto nebo můžeme jáhly nasypat okolo porce masa.