150 g másla
| strouhanka
| tuk na vymazání formy
| 150 g cukru krupice
| 1 sáček vanilkového cukru
| 4 vejce
| nastouhaná kůra z půlky citronu
| 150 g polohrubé mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 500 g jahod
| 2 hrsti mandlových lupínků
| trocha moučkového cukru
Postup přípravy receptu Jahodová bublanina:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pekáček (asi 30x20) vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Utřeme máslo, krupicový cukr a vanilkový cukr. Zašleháme žloutky a citronovou kůru. Pokud by ses měs začala srážet, přidáme trochu mouky.
Z bílků ušleháme sníh a společně s moukou a práškem do pečiva do přimícháme k máslu se žloutky. Dáme do pekáčku. přidáme jahody a posypeme půlkou mandlových lupínků. Pečeme kolem půl hodiny.
Pak posypeme zbytkem mandlových lupínků a ocukrujeme cukrem moučkou.