Postup přípravy receptu Jahodová charlotta se šlehačkou a vanilkovým pudinkem:
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vodu a ještě chvilku ušleháme. Opatrně a pozvolna vmícháme mouku a na závěr tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia upečeme dozlatova. Teplý piškot překlopíme na navlhčenou utěrku, pečicí papír stáhneme a piškot spolu s utěrkou srolujeme a necháme vychladnout. Pak ho opět rozbalíme, potřeme marmeládou a pevně stočíme do rolády. Smetanu smícháme s cukrem a ušleháme do tuha. Roládu nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a vyložíme jimi malé půlkulaté formičky. Střed naplníme šlehačkou a opláchnutou jahodou, formičky přiklopíme kolečkem rolády, lehce zatížíme a necháme v chladu odležet do druhého dne. Omáčku uvaříme podle návodu na obalu pudinku z cukru, mléka (přidáme ho o 1/4 více, než je uvedeno na obalu) a pudinkového prášku. Charlotty vyklopíme z formiček, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme s teplou omáčkou.