Použité suroviny receptu Jahodová pěna se šlehačkou a bílky:
0,5 kg čerstvých jahod
| 200 ml smetany ke šlehání
| 2 bílky
| 4 lžíce cukru moučka
| špetka soli
| několik lístečku meduňky
Postup přípravy receptu Jahodová pěna se šlehačkou a bílky:
Z bílků a soli ušleháme pevný sníh. Nádobu vložíme do vodní lázně a za stálého šlehání přidáváme po trochách cukr. Stále šleháme, až sníh zhoustne - nevaříme!
Nádobu vyjmeme z vodní lázně, částečně ponoříme do studené vody a šleháme do vychladnutí sněhové hmoty.
Očištěné jahody rozmačkáme vidličkou a vmícháme do sněhu.
Smetanu ušleháme a zlehka vmícháme do připravené směsi.
Jahodovou pěnu plníme do pohárů, ozdobíme několika jahodami a lístečky meduňky. Dáme vychladit do lednice.
Jahodovou pěnu můžeme podávat se zapíchnutou malou trubičkou nebo oplatkem.