2 hrnky čerstvých nebo kompotovaných jahod
| 1 a 1/2 hrnku cukru krystal
| 1 hrnek cukru moučka
| 1/2 hrnku mletých ořechů
| 1 smetana na šlehání
| 4 vajíčka
| 1 menší hořká čokoláda
| tuk na vymazání staniolu
Postup přípravy receptu Jahodová roláda:
Cukr utřeme se žloutky do pěny a přidáme roztavenou čokoládu. Pak po troškách přimícháváme tuhý sníh ze 4 bílků a mleté ořechy. Staniol vymažeme dobře tukem a položíme ho na plech. Na to rozetřeme těsto a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme asi 8 minut. Ihned po vyjmutí z trouby teplé těsto srolujeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí těsto rozbalíme, staniol odstraníme a těsto potřeme smetanou ušlehanou s moučkovým cukrem. Poklademe pokrájenými jahodami. Poté roládu zase svineme a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Jahodová roláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!