125 g rostlinného tuku
| 200 g cukru
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 4 vejce
| 150 g mouky
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 4-6 lžic mléka
| 210 g moučkového cukru
| 8 plátků bílé želatiny
| 375 g jahod
| šťávu z půlky citronů
| 200 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Jahodové bezé :
Tuk ušleháme do pěny, přisypeme 125g cukru, 1 sáček vanilkového cukru a jeden po druhém přidáme žloutky. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přisypáváme do žloutkového krému. Přilijeme mléko a promícháme. Polovinu těsta vlijeme do formy vymazané tukem a na ně navrstvíme polovinu sněhu ušlehaného z bílků a 200 g moučkového cukru. Vložíme do předehřáté trouby (175) a pečeme asi 30 minut. Necháme vychladnout. Stejně upečeme druhou polovinu těsta. Želatinu namočíme do studené vody. Jahody očistíme a rozmačkáme spolu s citronovou šťávou a 75 g cukru. Vymačkáme želatinu a přidáme k jahodám. Ušleháme smetanu s 1 sáčkem vanilkového cukru. Když začne pyré tuhnout, vmícháme ho do šlehačky. Jeden korpus potřeme šlehačkou, přiklopíme druhým, posypeme moučkovým cukrem a zdobíme jahodami.
Fotky receptu Jahodové bezé :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!