400 g listového těsta
| 1 vejce
| na náplň:
| 1 balíček vanilkového pudinku
| 100 g másla
| 250 ml mléka
| 1 polévkovou lžíci rumu
| 2 lžíce moučkového cukru
| 500 g jahod
Postup přípravy receptu Jahodové delikatesy:
Listové těsto rozválejte na obdélník, který pak rozkrájejte na 6 stejně velkých čtverců. Na každém z nich nožem opatrně nařízněte vrchní část tak, aby se po upečení dala sejmout. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte asi 20 minut v troubě vyhřáté na 220 °C. Mléko, pudink a 2 lžíce cukru svařte na hustou kaši. Do vlahé směsi zapracujte elektrickým šlehačem změklé máslo, podle chuti přidejte rum a vyšlehejte hladký krém. Z upečených kostek nožem opatrně sejměte vršky. Krém ozdobně nastříkejte do upečených čtverců, do krému zapichujte plátky omytých a osušených jahod a zlehka přiklopte pokličkami z těsta.
Fotky receptu Jahodové delikatesy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!